June in Paradise

June in Paradise

tirsdag 10. februar 2015

Turen i 2012: Happy New Year in Thailand!

Jeg publiserer her et innlegg som ble påbegynt for nesten to år siden. Jeg henger kraftig etter på blogginga, i og med at jeg har vært tilbake i Thailand to ganger etter denne turen (og det nærmer seg en ny!) - men bedre sent enn aldri ikke sant!? Og som alle de andre turene var også denne unik på mange måter!
 
Avreise var 28.desember 2011 (4.juledag) og varte i ca. 3 uker. Jeg reiste med Annie på deler av turen, og vi hadde noen vage planer om Kambodsja, men det ble det ikke tid til - så det ble "bare" Thailand - men det er jo mer enn bra nok. Det er ikke helt optimalt å skulle skrive om turen nesten nøyaktig ett år etter at jeg dro på den, men jeg synes likevel den fortjener en notis, så her kommer oppsummerte høydepunkter og det motsatte; på godt og vondt - med noen bilder.


 Highs and lows fra nyttårsturen 2012 i Thailand:  • Unnslippe kulda

Herlig å komme til et solrikt Bangkok fra stormfulle kalde Norge! :D
  • Lokal thaimat og clubbing i Bangkok 

Joe og Ton viste oss en bra, billig. lokal plass å spise lokal thaimat ved Khao San Road. Såvidt jeg husker kosta hele greia (inkl. øl) 30-40 kr hver.
Vi blir aldri lei av lightsticks og platå-dansegulv i Bangkok.

  • Til Koh Samet i en Hyundai Sports-coupe


Det gikk litt fortere til Rayong (ved Koh Samet) med bilen til Ton enn med bussen gitt.....  • Nyttårsaften på en tropisk øy
 
Nyttårsaften på Koh Samet; magisk :)


Oppsending av tradisjonelle papirlykter på strand, nyttårsaften


  • Dehydrering
 Det ble litt mye av det gode på Koh Samet, så jeg ble i ganske elendig form etter å ha vært der i over en uke. Vanskelig å få i seg nok vann når det blir både lange dager og kvelder, med mye dansing og god drikke til utpå morgenkvisten. Så det var nok dehydrering som var årsåken - jeg ble iallefall så utrolig slapp og spydde opp alt jeg prøvde å få ned. To-tre døgn tok det før jeg var på bena igjen og klarte å spise noe annet enn ananasjuice. Sånn kan d gå!

  • Alenetur til Lonely Beach - Koh Chang
 Etter Samet skilte jeg og Annie lag ei stund - hun lengtet tilbake til Kanchanaburi, mens jeg ville utforske øyene i øst. Så da ble det til at jeg dro på "oppdagelsesreise" alene, først til store Koh Chang som jeg var veldig nysgjerrig på. Null problem å reise rundt der alene. Lonely Beach på Koh Chang er backpackerplassen, og det ligger i navnet at det ikke er uvanlig at soloreisere drar dit. Var der noen dager, hvorav en tropisk stormnatt i et fyrstikkhus av en bungalow er noe av det jeg husker best. Samt strandfester, en super pizzaplass og et par netter på turens dyreste hotell - Siam Beach (ca.400 NOK/natt).

  • Mitt eget strandhus på Koh Mak
 Når jeg først var i "nabolaget" måtte jeg teste ut en av de mindre og roligere øyene i nærheten. Tok en speedbåt ut til Koh Mak, som jeg oppdaget man burde booke overnatting i forveien på. Holdt på å slite meg ut der jeg trasket langs de milelange, folketomme men idylliske strendene, på leting etter en ledig bungalow. Til slitt fant jeg "huset" mitt - en fin bungalow på stranda - type postkort-plass. Dette ble en totalt avslappende nullsstilling etter relativt travle Koh Chang. Spiste min hittil beste spicy thai salad her - svetta som en gris og drakk vann som en svamp men den var utrolig god! Det holdt imidlertid med en natt/to hele dager, så måtte jeg tilbake til sivilisasjonen igjen.

  • Kanchanaburi revisited 
Etter alene-uka, dro jeg til Kanchanaburi ("Kanchan"). Moro å igjen komme tilbake til stedet som ble mitt første faste holdepunkt i Thailand i 2009. Det er etter hvert blitt en del kjentfolk der blant de lokale, så det ble noen fine dager der med dem og Annie, med bl.a. fest på Sugar Member Bar, besøk på tigertempelet, nattmarked osv. 

  • Besøk på chili/asparges og guppy-farm og tradisjonell thailandsk middag hos familien til Joe
Siste kvelden i Kanchanaburi ble rimelig spesiell. Da ble vi invitert på middag hjemme hos familien til Joe (Annies thailandske kjæreste), sammen noen av vennene hans. Det var laaangt ute på landet, og de snakket ikke engelsk men var kjempegjestfrie og ordnet istand et skikkelig herremåltid til oss. Vi gjestene spiste først, på en matte ute på tunet der det var dekt på og satt opp en koke/grilleanordning der vi plukket de kjøttbitene vi ville ha og grillet selv på midten av "grillen". Vedig sosial og morsom måte å spise middag på. Rundt var det en fordypning med kraft, grønnsaker osv. Det hele var utrolig godt. Det var både kylling, svinekjøtt, akkar m.m. Etter hovedretten så begynte den thailandske familien å styre rundt med en hel del ting som jeg ikke skjønte noe av. Men Annie var litt mer opplyst og forlarte det hele... Guttene og mannfolka gikk først ut i skogen og hogde ned noen lange bambus-stokker (!!) som de kappa greinene av og kutta opp til ca.40 cm lange rør. Disse ble stappa ned i jorda, og fylt med ris og kokosmelk, og det ble lagd bål rundt disse. Det hele tok en del tid, men dette var altså tillaging av kveldens meget tradisjonelle dessert; sticky rice. Mmmm! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar